Fundedbyme riktar sig mot noterade bolag

Fundedbyme riktar sig mot noterade bolag. Lanserar nya produkter i höst.

ABGSC blir delägare i Kameo

Investmentbanken ABG Sundal Collier blir största ägare i den nordiska crowdfunding-plattformen Kameo.

Svenska Droshi tar in mer kapital för att växa

Vi har tidigare skrivit om det svenska bolaget Droshi som utvecklat en egen plattform för e-handlare och leverantörer som arbetar med dropshipping. Nu är bolaget aktuella med en tredje crowdfundingrunda på FundedByme.

Ta chansen att investera i en ljusare framtid

Svensk-norska bolaget SWITCHR är aktuella med en crowdfundingkampanj på FundedByMe. Bolaget gör det möjligt för enskilda privatpersoner och företag att köpa andelar och enskilda solpaneler i större solcellsparker.

Crowdfundingkampanj för renare hav

Östersjön är ett av världens smutsigaste hav. Nu startar Briggen Tre Kronor Expedition Rädda Östersjön för att samla alla goda krafter till en gemensam insats för ett renare Östersjön.

Handelshögskolan digitaliseras med crowdfunding

Handelshögskolan i Stockholm anordnade en 24-timmars crowdfundingkampanj för att samla in små och stora bidrag under.

Droshi crowdfundar och siktar på Europa-expansion

Svenska Droshi är aktuella med en ny crowdfundingrunda på FundedByMe. Med ett beprövat koncept och ett tydligt proof of concept siktar bolaget nu på expansion utanför Sveriges gränser.

Världens första derby i Crowdfunding

AIK Hockey är en anrik klubb med flera historiska guld och en trogen supporterskara. Nu vill man ta sig tillbaka till högsta divisionen med hjälp av crowdfunding.

Svenska forskare har tagit fram tester som ska minska onödig användning av antibiotika

Svenska PCE AB har tagit fram unika snabbtester som gör det möjligt att upptäcka infektioner samt ge indikation om behov av antibiotika finns. Nu vill bolaget växa och välkomnar därför nya investerare via en crowdfundingkampanj på FundedByMe.

Så förenar svenska TRINE nytta med lönsamhet

På redaktionen gillar vi företag som tänker på hållbarhet, miljö och att göra rätt för sig. Därför tänkte vi tipsa er läsare om Trine, ett svenskt bolag med rötterna från Göteborg som gör det möjligt för privatpersoner och företag att investera i solenergiprojekt i Afrika och andra tillväxtmarknader.

PayPal satsar på crowdfunding

PayPal lanserar Moneybox, en tjänst som ska göra det lättare för folk att tillsammans samla ihop pengar för gemensamma utgifter eller speciella insamlingar.

Smarta tröjor från Grand Frank

På endast 23 timmar lyckade det svenska modeföretaget Grand Frank nå sitt mål och ta in över $35.000 dollar på Kickstarter för sin nya smarta tröja.

Ny svensk startup löser parkeringsproblemet!

ApParkingSpot är en svenskt startup som har lyckats ta fram en app med avancerad teknologi som gör det möjligt för folk att låna ut sina parkeringsplatser vid tidpunkter då dessa inte används.

Crowdfundingföretaget Tessin inleder samarbete med Zimpler

Crowdfundingtjänsten Tessin inleder ett samarbete med företaget Zimpler, en digital tjänst som förenklar betalningar.

Nu kan du tillverka en lampa av ett papper!

Bare Conductive är aktuella på Kickstarter med en ny häftig innovation. Med hjälp av papper, elektriskt färg och ett litet kretskort kan du enkelt tillverka en egen lampa. 

Tip&Tot gör färsk barnmat hett i Sverige!

Vuxna vill äta nyttigt, näringsrikt och ekologiskt, varför ska inte våra barn få samma möjlighet? Med den inställningen grundades Svenska Tip & Tot som är aktuella med en crowdfundingkampanj.
Johannes Cullberg, VD och grundare av matkedjan paradiset.

Paradiset går mot säker succé

Framtiden ser onekligen grön ut för matkedjan Paradiset som är aktuella med en crowdfundingkampanj på FundedByMe. På endast några få dagar har bolaget gjort succé och redan säkrat över 12 miljoner kronor.

Frilans Finans har crowdfunding i sitt DNA

Frilans Finans, Sveriges största organisation för egenanställning, är aktuella med en crowdfunding-kampanj på plattformen Pepins.
Uniti är aktuella med en crowdfundingrunda

Uniti växlar upp – kör en andra crowdfundingrunda

Det svenska bilmärket Uniti, som kom till under ett forskningsprojekt på Lunds Tekniska Högskola, är aktuella med en andra crowdfundingkampanj.

Ekobryggeriet ska växa med crowdfunding

Med en kombination av snygg förpackningsdesign, god smak och ekologiskt tänk har Ekobryggeriet lyckats att ta fram en rad spännande drycker som gjort succé i Sverige och utomlands. Nu vill företaget växa och erbjuder därför folk att bli delägare via crowdfundingplattformen FundedByMe.

Regeringen vill se över gräsrotsfinansiering

Eftersom gräsrotsfinansiering har brett ut sig så pass mycket anser regeringen nu att man bör se över och granska aktörerna och det befintliga regelverket.
Teamet på Help to Help

Bristen på transparens ledde till en ny form av hjälporganisation

Vi har tidigare skrivit om hur crowdfunding används som finansieringsform vid olika sociala projekt. Nu vill vi uppmärksamma den svenska hjälporganisationen Help to Help som använder crowdfunding för att hjälpa studenter i Tanzania.

Nordea förbereder för crowdfunding

Nordea Finland lanserar en egen tjänst för crowdfunding. Vi ställde några frågor till bankens presschef.

Crowdfundingbolag mot börsen

Det svenska bolaget Inhalation Sciences som tidigare genomförde en lyckad crowdfundingrunda på plattformen Sciety, är på väg till börsen. 

Crowdfunding växer i England

Brittiska crowdfunding-företaget Seedrs har säkrat en investering på 4 miljoner pund från Woodford Investment Management.

Crowdfunding för egenanställda

Nordens största egenanställningsföretag Frilans Finans vill växa och låter allmänheten bli delägare i organisationen via en crowdfundingkampanj på Pepins.
golf crowdfunding

Crowdfunda din nästa golfrunda

Betala så mycket som du tycker att golfrundan är värd. Mölndals golfklubb testar ett nytt sätt att få in intäkter och attrahera nya spelare.

Skor med socialt ansvar

Att blanda in socialt ansvar i sin affärside har blivit allt vanligare för nya generationens företag, speciellt inom modesegmentet. Läs om det nystartade skomärket Amrose Paris som i dagarna säkrat en investering på den franska crowdfundingsajten Ulule.

Flygbolaget BRA satsar på crowdfunding

Flygbolaget BRA bjuder in kunder att få vara med och påskynda omställningen till ett fossilfritt inrikesflyg genom en typ av crowdfunding.

Svenska Möbler gör succé i Singapore

Läs om Systrarna Ellen och Emelie Hedén som gör succé genom att sälja antika svenska möbler i Singapore. Nu vill de växa genom crowdfunding.