Världens första derby i Crowdfunding

Världens första derby i Crowdfunding

Av Redaktionen | 2018-01-15

AIK Hockey är en anrik klubb med flera historiska guld och en trogen supporterskara. Nu vill man ta sig tillbaka till högsta divisionen med hjälp av crowdfunding.

Sedan klubben flyttades ner till HockeyAllsvenskan (2014) har klubben genomgått en stor organisatorisk förändring. Man har också haft det lite kämpigt med ekonomin men har trots detta varit nära att gå upp till SHL två år i rad. Sett till HockeyAllsvenskan är AIK:s budget en av de större men tittar man på SHL så är den väldigt låg.

– Nyemissionen ska bidraga till att ge oss förutsättningar att konkurrera med de allra bästa. Vi genomför denna nyemission genom en crowdfunding tillsammans med Pepins. Vi hoppas och tror att enkelheten i att teckna sig samt att den riktar sig till alla, där du kan bidra med stora eller små medel, kommer göra att det ger oss de resurser vi behöver, säger Anders Olson, VD för AIK Hockey.

– Vi bygger våra lag på i stor utsträckning spelare från de egna leden och vi fortsätter att satsa på den juniorverksamhet som genom åren levererat ett flertal spelare till SHL och NHL. Vi strävar efter en kärna av spelare som ger kontinuitet och bevarar AIK-stilen i laget. Något klubben vill fortsätta med.

– AIK Hockey är betydelsefull aktör i Stockholmsregionen där vi genom idrottens gemenskap får människor att växa till samhällets bästa. Klubben vet att idrott är den mest engagerande underhållningen av alla och vi vill leverera landets bästa ishockey, säger Anders Olson.

Företaget som ska hjälpa AIK med crowdfundingrundan är Pepins. Marcus Bonsib, Investment Manager på Pepins, har detta att säga om deras samarbete med AIK:

– I höstas hjälpte vi Djurgården Hockey ta in 15 miljoner kronor från drygt 3300 delägare. Det ska bli spännande att se hur det kommer gå för AIK Hockey. Det är förmodligen världens första derby i crowdfunding.

Det lägsta beloppen i nyemissionen är 500 kronor. Målet är att ta in mellan 6 och 16 miljoner SEK.

Teckningstiden kommer att börja 26:e januari men de som önskar kan redan nu gå in på Pepins hemsida och anmäla sitt intresse.

Citaten är hämtade från AIK:s hockeys hemsida.