Smarta tröjor från Grand Frank

Grand Frank gör åter igen succé på Kickstarter. Bild: Grand Frank

Smarta tröjor från Grand Frank

Av Redaktionen | 2017-11-13

På endast 23 timmar lyckade det svenska e-handelsföretaget Grand Frank nå sitt mål och ta in $35.000 dollar på Kickstarter för sin nya smarta tröja.

Efter att ha lyckats med att säkra en finansiering på ca 3,5 miljoner kronor för en mockajacka på samma plattform tidigare i år lanserade Grand Frank en ny kampanj av smarta tröjor i förra veckan. Tröjorna är designade av företagets team i Stockholm. Själva produktionen kommer ske i norra Italien, närmare bestämt Parma, där många av världens största klädmärken tillverkar sina kollektioner. Genom att blanda patenterat Coolmax-material med merinoull har man lyckats skapa ett material som anpassar sig efter kroppstemperaturen på den som bär tröjan, vilket ska enligt Grand Frank hålla en bekväm oavsett väderlek.

Teamet på Grand Frank.

– Vi är trötta på att aldrig vara bekväma med värmen när vi bär tröja. Det är alltid för varmt eller för kallt, och har jobbat länge på att lösa problemet. Vi ville skapa en kollektion av dressade tröjor som innehåller samma teknologi som funktionskläder men som kan användas vid formella tillfällen, säger Erik Bergström, grundare och VD på Grand Frank.

– Vi nådde vårt mål på mindre än ett dygn vid vår förra Kickstarter-kampanj också, men man vet aldrig med en helt ny produkt som inte finns på marknaden. Nu har vi ett social proof på att det finns ett behov för tröjan så nu det är bara att jobba på för att nå ut till så många som möjligt, avslutar Erik.

För den som är intresserad och önskar beställa en tröja, kommer här länken till företagets kampanjsida på Kickstarter.