Ny svensk startup löser parkeringsproblemet!

Ny svensk startup löser parkeringsproblemet!

Av Redaktionen | 2017-11-10

ApParkingSpot är en svensk startup som har lyckats ta fram en app med avancerad teknologi som gör det möjligt för folk att låna ut sina parkeringsplatser vid tidpunkter då dessa inte används.

Sasa Farkas, grundaren till tjänsten, kom på idén när han han själv letade parkering och såg en ledig företagsparkering. Det är ju ett otroligt slöseri att platserna inte används när de står tomma tänkte han.

Det var början till ApParkingSpot. Förutom att försöka bli ett AirBnB för parkeringsplatser finns det andra intressanta tillämpningsområden för tjänsten och appen. Företaget har även utvecklat en egen sensorlösning, som man kallar för ASDS (Autosence Detection System). Denna är tänkt att revolutionera den allmänna gatuparkeringen i stora delar av världen.

Nu vill man lägga in en högre växel och bjuder därför allmänheten till att bli delägare via plattformen FundedByMe.

Responsen har varit enorm, på endast några dagar har företaget redan fått in över 27% av det sökta minimumbeloppet.

Enorm framtidspotential

Bilbranschen genomgår nu en stor förändring. Alla är överens att det är bara en tidsfråga innan de självkörande bilarna kommer ersätta de traditionella och elbilarna blir den nya standarden.

ApParkingSpots app och sensorlösning blir ett perfekt komplement till bägge. Vi på redaktionen gillar verkligen bolaget då de har en tydlig framtidsvision.

Föreställ dig ett scenario där du bor en bit utanför stadskärnan och tar bilen in till jobbet. Efter att du stigit ur bilen kan bilen sedan automatiskt åka och parkera sig själv på en närliggande parkeringsplats som den (via ApParkingSpot) vet är ledig. Likadant blir det om bilen behöver laddas, då åker bilen och laddar sig själv på närmaste laddstolpe, som den via systemet, vet är ledig.

Bolaget har på kort tid etablerat flera spännande testprojekt med elbolag, telecombolag, IOT-företag samt andra intressanta aktörer som kan mynna ut i potentiella beställningar och uppdrag.

Det som talar för att bolaget ska lyckas är:

  • Appen är redan färdigutvecklad.
  • ASDS-systemet som bolaget har utvecklat har enorma intäktsmöjligheter genom licensiering och implementering i nya produkter.
  • Lätt att skala upp och expandera till flera länder.
  • Bolaget har intressanta samarbetspartners och pågående testprojekt.
  • Möjlig uppköpskandidat.

För den som är intresserad och vill veta mer om appen och investeringsmöjligheterna rekommenderar vi att besöka företagets kampanjsida på FundedByMe. Där kan alla ni som önskar även ställa frågor direkt till teamet bakom ApParkingSpot.