Ta chansen att investera i en ljusare framtid

SWITCHR är aktuella med en crowdfundingkampanj på FundedByMe. Foto: SWITCHR

Ta chansen att investera i en ljusare framtid

Av Redaktionen | 2018-11-30

Svensk-norska bolaget SWITCHR är aktuella med en crowdfundingkampanj på FundedByMe. Bolaget gör det möjligt för enskilda privatpersoner och företag att köpa andelar och enskilda solpaneler i större solcellsparker.

Vi på redaktionen gillar att uppmärksamma bolag med bra affärsidéer och som tänker på hållbarhet, därför tänkte vi tipsa er läsare om SWITCHR som har i dagarna lanserat en crowdfundingkampanj på FundedByMe.

SWITCHR har utvecklat en egen plattform som gör det möjligt för folk att investera i solenergi. Via plattformen kan man som användare i realtid följa mängden energi som produceras samt avkastningen från ens investering. Bolaget räknar med att kunna erbjuda 6% ränta. Vilket i dagens låga ränteläge ska ses som ett väldigt bra alternativ sett till olika typer av investeringar och sparande. Att man dessutom gör något för att förbättra miljön är också positivt.

På mindre än en dag lyckades bolaget nå 100% av sitt minimibelopp på FundedByMe, vilket tyder på ett bra intresse från allmänheten. Vi på redaktionen bestämde oss därför för ta reda på mer om bolaget och kontaktade Simon Uldén, VDn för SWITCHR.

Grattis till den lyckade starten på kampanjen! Det känns som att folk gillar och tror på er idé!

Tack! Vi har fått en helt otrolig respons redan sedan första dagen vi började med SWITCHR. Vårt mål var att vanligt folk och inte nödvändigtvis endast personer inom finans skulle nappa och tycka det var spännande med solenergi som investering.

Vem är den vanligaste investeraren skulle du säga?

Hittills så är den vanligaste aktionären faktiskt rörmokare eller sjuksköterska! Det tycker jag ändå visar på att allmänheten är beredd att göra något för planeten!

Hur kommer det sig att ni valde crowdfunding?

Valet på crowdfunding kom faktiskt inte helt av sig själv, utan det skedde under en traditionell kapitalanskaffning av en solpark i ett annat bolag där vi insåg hur krångligt det var att finansiera infrastruktur, men också hur svårt det var för allmänheten att faktiskt få ta del av möjligheterna. Solenergi är perfekt för crowdfunding eftersom det är enkelt att förstå: Man äger en eller flera solpaneler som producerar energi (och avkastning) i realtid!

Det känns som att ni har fått ihop ett starkt team

Teamet är helt fantastiskt, inte bara i spridningen på erfarenheter och bakgrund utan också ålder, vilket är mer underskattat än man tror. Men det mest anmärkningsvärda är väl att vår samlade erfarenhet inom solenergi i teamet, är på mer än 75år!

Vi tackar Simon för att han tog sig tid att svara på frågorna och önskar honom och restan av teamet på SWITCHR lycka till.

Vi på redaktionen tror på SWITCHER, nedan listas några punkter som talar för att bolaget ska lyckas:

  • Man erbjuder en stabil och säker investering med bra avkastning.
  • Hållbara investeringar är framtiden.
  • Kunnigt team som verkligen brinner för sin sak.
  • Branschen för solenergi kommer växa de närmaste åren.

För den som är intresserad och vill veta mer rekommenderar vi att besöka bolagets hemsida eller den pågående kampanjen på FundedByMe där man kan läsa hela prospektet.