Crowdfundingföretaget Tessin inleder samarbete med Zimpler

Crowdfundingföretaget Tessin inleder samarbete med Zimpler

Av Redaktionen | 2017-10-20

Crowdfundingtjänsten Tessin inleder ett samarbete med företaget Zimpler, en digital tjänst som förenklar betalningar. Samarbetet innebär att Zimpler tar över transaktionerna mellan investerare och fastighetsbolag.

Tessin är störst i Norden på crowdfunding. Tidigare i somras passerade företaget den magiska gränsen på över en halv miljard i crowdfundat kapital. För att underlätta fortsatt tillväxt inleder nu Tessin ett samarbete med ett annat fintechbolag, Zimpler. Från och med början av nästa år kommer bolaget att ta hand om samtliga transaktioner mellan investerare och fastighetsbolag.

– Antalet användare på plattformen ökar snabbt. Zimpler ska hjälpa oss att minska tiden för administration samtidigt som vi bygger ett smidigare system för transaktioner, säger Jonas Björkman, VD Tessin.

Zimpler lanserade under förra året en ny mobil betaltjänst med huvudsyfte att förenkla mobila betalningar.

– Zimpler ska göra det lättare för Tessins kunder att administrera och hantera crowdfundat kapital. Vi breddar nu vår verksamhet genom att även erbjuda våra tjänster till andra fintechbolag, säger Kristofer Ekman Sinclair, VD Zimpler