Nu kan du tillverka en lampa av ett papper!

Tre olika lampor i samma kit. Bild: Kickstarter, Bare Conductivity.

Nu kan du tillverka en lampa av ett papper!

Av Redaktionen | 2017-10-17

Bare Conductive är aktuella på Kickstarter med en ny häftig innovation. Med hjälp av papper, elektriskt färg och ett litet kretskort kan du enkelt tillverka en egen lampa. 

Brittiska företaget Bare Conductive har lanserat ett lamp-kit på crowdfundingplattformen Kickstarter, som tillåter dig att förvandla ett papper till en fungerande lampa som du kan anpassa efter din smak – utan att behöva kunna löda eller programmera. Varje kit tillåter dig att bygga tre olika typer av lampor. En du tänder med touch, en som du kan dimma och en där du kontrollerar ljusstyrkan genom att föra handen över en sensor.

Kitet använder sig av en speciell typ av färg som leder ström, som kallas för Electric Paint. Färgen funkar på material som papper, plast och textil och kan användas för att göra touch-knappar för interaktiva böcker, installationer och mycket mer. Utöver färgen ingår det även ett kretskort med 6 LED-lampor som har tre olika lägen och drivs med en USB-sladd.

The Electric Light Paint Kit finns tillgängligt nu på Kickstarter och förväntas skickas ut i december 2017. Läs mer om kampanjen och se en video om det häftiga projektet här.