Tagg: Crowdfunding

Så förenar svenska TRINE nytta med lönsamhet

På redaktionen gillar vi företag som tänker på hållbarhet, miljö och att göra rätt för sig. Därför tänkte vi tipsa er läsare om Trine, ett svenskt bolag med rötterna från Göteborg som gör det möjligt för privatpersoner och företag att investera i solenergiprojekt i Afrika och andra tillväxtmarknader.
Uniti är aktuella med en crowdfundingrunda

Uniti växlar upp – kör en andra crowdfundingrunda

Det svenska bilmärket Uniti, som kom till under ett forskningsprojekt på Lunds Tekniska Högskola, är aktuella med en andra crowdfundingkampanj.

Ekobryggeriet ska växa med crowdfunding

Med en kombination av snygg förpackningsdesign, god smak och ekologiskt tänk har Ekobryggeriet lyckats att ta fram en rad spännande drycker som gjort succé i Sverige och utomlands. Nu vill företaget växa och erbjuder därför folk att bli delägare via crowdfundingplattformen FundedByMe.

Regeringen vill se över gräsrotsfinansiering

Eftersom gräsrotsfinansiering har brett ut sig så pass mycket anser regeringen nu att man bör se över och granska aktörerna och det befintliga regelverket.
Teamet på Help to Help

Bristen på transparens ledde till en ny form av hjälporganisation

Vi har tidigare skrivit om hur crowdfunding används som finansieringsform vid olika sociala projekt. Nu vill vi uppmärksamma den svenska hjälporganisationen Help to Help som använder crowdfunding för att hjälpa studenter i Tanzania.

Flygbolaget BRA satsar på crowdfunding

Flygbolaget BRA bjuder in kunder att få vara med och påskynda omställningen till ett fossilfritt inrikesflyg genom en typ av crowdfunding.

Svenska Möbler gör succé i Singapore

Läs om Systrarna Ellen och Emelie Hedén som gör succé genom att sälja antika svenska möbler i Singapore. Nu vill de växa genom crowdfunding.

Diskutera framtidens finans-och miljömarknad

Ta chansen att delta i samtal om framtidens finansmarknad och miljöpolitik. 4 fristående paneldebatter i Visby hamn. Läs mer om talarna och agendan.