Crowdfunda din nästa golfrunda

golf crowdfunding
Foto: Igor Ovsyannykov

Crowdfunda din nästa golfrunda

Av Redaktionen | 2017-08-01

Betala så mycket som du tycker att upplevelsen är värd. Mölndals golfklubb testar ett nytt sätt att få in intäkter och attrahera nya spelare.

Göteborgsposten skriver idag om Mölndals golfklubb som ska genomföra ett test med en sorts crowdfunding för golf. Istället för att betala normal avgift för greenfee kommer spelarna ges möjlighet att efter rundan betala så mycket som man anser att rundan var värd.

Golfklubben har gjort olika betalningsnivåer för att att attrahera spelare:

  • För 150 kr tackar Mölndals GK för bidraget och välkomnar spelaren till fria bollar på rangen fredagar kl. 13-16.
  • För 300 kr kan spelaren boka en ledig tid en annan dag till halverad greenfee, plus samma som för 150 kr.
  • För 500 kr går det att boka vilken tid som helst, och klubben bjuder på golfbil för denna runda, plus samma som tidigare nivåer.
  • För 750 kr får spelaren nästa runda gratis, inklusive golfbil och lunch, plus samma som tidigare nivåer

Inga krav på officiellt handikapp eller medlemskap finns, alla är därför välkomna att komma och spela.

– Den massiva utvecklingen av antalet medlemmar hos s.k. brevlådeklubbar visar att golfare i Sverige söker något annat än traditionella årsmedlemskap. Vi testar en möjlighet för golfare i Göteborg att spela golf fritt och betala vad man anser att rundan är värd, säger Bengt-Arne Johansson, Mölndals GK:s klubbchef till GP.

Crowdfunding-projektet är ett experiment. Genom enkäter och undersökningar har klubben insett att den gamla betalmodellen för golf inte riktigt stämmer överens med dagens mentalitet.

Det ska bli intressant att se hur det går för Mölndals GK. Fungerar konceptet är vi övertygade att fler golfklubbar kommer följa efter och införa liknande betalmodeller.