Crowdfunding för egenanställda

Investera i egenanställning. Foto: Bench Accounting

Crowdfunding för egenanställda

Av Redaktionen | 2017-08-30

På dagens arbetsmarknad arbetar allt fler människor uppdragsbaserat, något som bland annat gestaltar sig i delningsekonomins fram- och tillväxt. Samtidigt söker människor frihet och vill kunna styra sitt eget arbete, men steget att starta eget företag är för många väldigt stort.

Nordens största egenanställningsföretag Frilans Finans, gör det möjligt för fysiska personer att fakturera utan att ha ett eget företag. Nu vill man växa och låter allmänheten bli delägare i organisationen via crowdfunding-bolaget Pepins. Exakta villkor är ännu inte fastställda, men företaget planerar att erbjuda aktier för upp till 20 miljoner kronor genom en kombination av både nyemission och försäljning av befintliga aktier.

Bolaget grundades år 1999 och har sedan starten haft en bra utveckling. Totalt har mer än 45 000 personer fakturerat via tjänsten och sammanlagt har fler än 300 000 fakturor skickats ut. År 2017 beräknas omsättningen uppgå till ca 900 miljoner kronor.

– Jag ser Frilans Finans som en dynamisk organisation för egenanställda som gör det enkelt och tryggt att arbeta uppdragsbaserat. Därför är det också naturligt att de egenanställda får möjlighet att äga sin egen organisation, säger Stephen Schad, ägare och VD på Frilans Finans.

Frilans Finans finns redan på flera europeiska marknader. Under eget företagsnamn i Norge, med eget bolag i Frankrike samt via företagskunder i Danmark och Finland. Genom nyemissionen vill vi säkerställa en fortsatt stark expansion både i Sverige och resten av Europa, tilläger Stephen.

Stark tillväxt och marknadsledande

Från Pepins sida verkar man vara nöjda över att ha attraherat Frilans Finans:

– Frilans Finans är marknadsledare i en bransch under mycket stark tillväxt. Bolaget har historiskt kraftigt ökat omsättningen under god lönsamhet. Det finns även ambitioner att utöka verksamheten internationellt. Det är precis denna typ av bolag som vi letar efter och vill erbjuda våra medlemmar. Vi ser fram emot att följa bolaget och branschen under en lång tid framöver, säger Marcus Bonsib på Pepins.