Pensiono tar in 41 miljoner kronor via Pepins

Teamet på Pensiono. Foto: Pensiono

Pensiono tar in 41 miljoner kronor via Pepins

Av Redaktionen | 2017-06-05

Fintechbolaget Pensiono har i dagarna genomfört en framgångsrik emission via crowdfunding-plattformen Pepins. När teckningstiden för erbjudandet gick ut, hade Pensiono fått in över 1 000 investeringar och passerat målet på 41 miljoner kr. Bolaget ska använda kapitalet till lat lansera ett nytt försäkringsbolag med namnet Svenska Fribrevsbolaget.

– Vi hade två mål med emissionen, att få en ägarspridning på minst 800 personer och att resa 39 miljoner. Båda målen är nu uppnådda och vi kan gå in i nästa fas, säger Nicklas Hellberg, medgrundare av Pensiono och VD för det nybildade Svenska Fribrevsbolaget.

Marcus Bonsib, ansvarig för emissionen på Pepins, fortsätter: – Jag är väldigt stolt över utgången av emissionen som har tagit Pepins till en ny nivå. Det känns bra att så många av våra medlemmar har investerat sida vid sida och på samma villkor som institutionella investerare som East Capital, Investment AB Spiltan, Lannebo och nyckelpersoner. Det är något unikt och visar än en gång styrkan i Pepins-modellen.