Outnorth satsar på crowdfunding inom miljö

Outnorth satsar på miljö-crowdfunding. Bild Kickstarter.

Outnorth satsar på crowdfunding inom miljö

Av Redaktionen | 2017-06-04

Som en del i sitt miljöarbete börjar nu Outnorth investera i crowdfunding-projekt med avseende på miljö.

Outnorth arbetar aktivt med att få fler människor att vistas utomhus och därmed må bra.

Förra året skänkte bolaget pengar till större miljöorganisationer som Naturskyddsföreningen och Protect our Winters. Men i år utökar bolaget sitt tänk:

Så säger Outnorth om sin nya crowdfunding-policy

Vi kommer från och med nu också att addera ett nytt angreppssätt till hur och till vilka vi skänker pengar. Vi är nämligen övertygade om att många av de riktigt bra idéerna här kanske inte alltid kommer från de stora företagen, utan från enskilda personer eller mindre företag som kanske inte har pengarna som krävs för att förverkliga sin idé. Vi satsar därför på att stötta olika så kallade crowdfunding-projekt med avseende på miljö och med koppling till outdoor för att uppmuntra alla bra idéer inom området att bli till verklighet, vilket vi i förlängningen hoppas ska kunna leda till en bättre miljö.

Det första projektet Outnorth har gått in i är Cora Ball. Cora Ball är en tvättboll som stoppas in i tvättmaskinen och som fångar upp mikrofibrer som lossnar från kläderna under tvättning. Dessa mikrofibrer kan annars sluta upp som föroreningar i exempelvis våra hav.

Riktigt bra initiativ, vi hoppas  nu att fler företag och organisationer väljer att satsa på crowdfunding.