Life Science bolag satsar på crowdfunding

Bild: Raytelligence AB

Life Science bolag satsar på crowdfunding

Av Redaktionen | 2017-06-08

Life Science-bolaget Raytelligence har under ca 2 år utvecklat en unik radarsensor som detekterar andning, puls, rörelse och position på en person utan att personen i fråga behöver bära sensor på kroppen. Nu genomför bolaget sin första finansieringsrunda.

Bolaget har med 4 dagar kvar på sin kampanj säkrat 2,6 miljoner kronor via plattformen Sciety, som nischat in sig på bolag inom hälsa och medicin. Bland nya investerare finns en bl.a. en cancerfond och läkare.

Unik produkt med flera användningsområden

Radarsensorn har väldigt unik prestanda, vilket gör att den även kan fungera i industriella mätapplikationer. Bolaget har t.ex. redan säkrat ett avtal med ett danskt bolag som är verksamt inom transportsektorn samt blivit kontaktade av flera andra för demon i industrimiljö. Man har också skyddat tekniken genom en PCT-ansökan (europeisk patentansökan).

Vi ställde några frågor till en av grundarna, Peter Martinson, som är CFO i bolaget.

Hur kom ni på idén till produkten?
– Vi i bolaget har kompetens inom mikrovåg- och radioteknik och såg en möjlighet att använda detta i ett hälsosammanhang.

Hur kommer det sig att ni valde crowdfunding?
– Vi valde crowdfunding för att sprida ägandet inför en börsnotering i slutet av nästa år samt för att det är en attraktiv lösning för bolag som befinner sig i en startup-fas.

Slutligen, om du skulle ge ett tips eller råd till ett bolag som ska ta in pengar via crowdfunding, vad skulle det vara?
– Ett råd till startups som funderar på crowdfunding är att vända sig till en seriös aktör som gör en egen genomlysning av bolaget med Due diligence mm för att investerare ska känna sig komfortabla att investera.

Life Science och Medtech är intressanta områden som kommer växa de närmaste åren.

Här är länken till företagets kampanjsida hos Sciety.