Crowdfunding för välgörande ändamål

Många som visar solidaritet. Bild Wikipedia, Fotograf: Oren Rozen

Crowdfunding för välgörande ändamål

Av Redaktionen | 2017-06-21

Engelsmännen går samman, samlar in 1,5 miljoner pund på en dag.

Brittiska nyhetstidningen, The Thelegraph, skriver om allmänhetens nobla agerande direkt efter den hemska attacken på Manchester Arena. Bara timmarna efter attacken satte stadens ledande tidning, Manchester Evening News, upp en crowdfunding-kampanj för att samla in pengar till familjer och anhöriga till dem som mist livet eller skadats i attacken.

Via plattformen Just Giving, som bara fokuserar på projekt med välgörande ändamål, började donationerna strömma in. Inom 24 timmar hade det kommit in 1,5 miljoner pund. Donationerna följdes också av kommentarer som fördömde attackerna och visade styrka och gemenskap hos Manchesterborna.

Fram det till dagens datum har det kommit in över 2,4 miljoner pund i donationer. Här är länken till den pågående kampanjen:

https://www.justgiving.com/crowdfunding/westandtogethermanchester