Crossfitgym blir ännu starkare med crowdfunding

Crossfitgym blir ännu starkare med crowdfunding

Av Redaktionen | 2017-06-04

ConCor CrossFit erbjuder nu sina medlemmar att bli delägare och äga en del av träningsanläggningen.

Bakom idén står bland andra serieentreprenören Douglas Roos:

– Jag hittade crossfit förra sommaren på semestern och till ConCor när jag kommit hem igen. Tillsammans med grundaren Camilla Foghagen gör vi nu om strukturen och ägandet på ConCor. Jag tar med mig ytterligare två entreprenörer: Tomas Borgå, som driver en mediabyrå, samt Örjan Johansson, som byggt upp tre olika crossfitanläggningar.

Vad är det som kommer att hända på ConCor?

– Vi har för avsikt att bygga kärnverksamheten ännu bättre samt att bredda utbudet. För att göra detta bjuder vi in, i första hand, befintliga medlemmar och ger dem en möjlighet att deläga verksamheten tillsammans med mig och de andra nya ägarna, säger Douglas.

Nybygget av ConCor innebär att 40 procent av verksamheten säljs ut till medlemmarna. Men det handlar inte om bara om att få in kapital:

– Det är mer än så, säger Tomas Borgå. För mig som delägare handlar mycket om att väga in mina fördelar, exempelvis att jag äger och driver träningstidningar. Vi blir starkare med fler delägare – fler idéer, olika kompentenser, större nätverk. ConCor är och kommer fortsätta att vara en crossfitbox, men kommer samtidigt bli så mycket mer. En central träningshub, mitt i Stockholm, för medlemmar och av medlemmar!

Torsdagen den 1 juni hade man informationskväll på gymmet. Vi lovar att återkomma med mer info om hur det gick. Under tiden kan du som törs köra ett crossfit-pass. Här är länken till gymmets hemsida.